Najveći gradovi Velike Britanije

Najveći gradovi Velike Britanije

Slika/Photo: (Flickr/Google)

Velika Britanija najvažnija je zemlja Europe i svijeta. Njezina duga i burna povijest ostavila je mnoštvo tragova i spomenika koji danas krase mnoge britanske gradove i svjedoče o moći i bogatstvu vladajućih porodica i kraljeva. Stoljetni ratovi za prevlast i bogatstvo, borba za kraljevsku krunu, svi ti povijesni događaji i danas su prisutni u politici i gospodarstvu ove zemlje koja se ubraja među svjetske zemlje liderice.
London - smješten na jugoistočnom djelu otoka, glavni grad Velike britanije, ujedno spada u glavne gradove Europe i svijeta. London su osnovali Rimljani o od tada se grad jača i širi. Stara jezgra Londona najpoznatija je turistička atrakcija na svijetu. Dvorci i palače, kule, muzeji, parkovi samo su neke atrakcije Londona.
Manchester - smješten na zapadnom dijelu britanskog otočja s izlazom na Irsko more, ovaj grad ima važno prometno značenje. Zbog nalazišta ugljena u blizini, Manchester je u prošlosti bio pravi industrijski grad dok su danas tercijarne djelatnosti zastupljene. Grad je poznat po nogometu.
Birmingham - po broju stanovnika ovo je drugi grad Engleske i glavno središte središnjeg dijela Engleske. Dvorci, muzeji, pubovi glavne su atrakcije ovog grada.
Glasgow - najveći grad Škotske i važna engleska luka, Glasgow je smješten na sjevernom dijelu britanskog otočja na rijeci Clyde. Mitchell Library jedna od najvećih europskih knjižnica smještena je u ovom gradu.
Edinburgh - smješten na sjeveroistočnom dijelu britanskog otočja, Edinburgh je glavni grad Škotske. Još ga zovu i Atenom sjevera, a zbog svoje arhitekture spada u najslikovitije europske gradove. Stari i Novi grad samo su neke od turističkih atrakcija ovog grada.
Veliku Britaniju i njezine gradove nikako nemojte propustiti posjetiti. Velika Britanija i posebno njezin glavni grad London najomiljenije su i najposjećenije svjetske turističke destinacije. Spoj prošlosti i modernog života koji se preklapaju u Londonu privlači jako puno posjetitelja posebno mlađe populacije. No bez obzira na godine, ako ste ikako u prilici obavezno posjetite Veliku Britaniju koja vas neće razočarati. 

Naslovna Uvjeti korištenja Polica privatnosti Oglašavanje O nama